Kedves Szülők, Diákok, Pedagógusok, leendő és jelenlegi Báthorysok, érdeklődő Olvasók!

Elkezdődött a 2021/22-es tanév, a Báthory iskola 44. tanéve. Új tanév, új feladatokkal, lelkes pedagógusokkal, tettre kész tanulókkal. A sok új lehetőség mellett ebben az évben is folytatjuk hagyományainkat. A mindennapos testnevelés már minden évfolyamon megvalósul. A tanulók csak szülői engedéllyel mehetnek haza a tanórák után, a délutáni foglalkozások 16 óráig tartanak. A gyerekeknek kézilabda, röplabda, labdarúgás, úszás, sakk, golf, korcsolya, asztalitenisz foglalkozásokon van lehetőségük sportolni. A kézilabda edzéseket a Telekom Veszprém kézilabdacsapat játékosai tartják. A matematikát, angolt, németet, technikát, informatikát kis csoportos oktatás keretében tanítjuk. Az országban elsőként kaptuk meg a „Boldog iskola” címet, amire nagyon büszkék vagyunk.

Iskolánk 1978-ban épült (képek) Veszprém legnagyobb lakótelepén. Ekkortól alakult, formálódott az iskola nevelési-oktatási rendszere. Aki intézményünket meglátogatja, jó hangulatú, értelmes gyerekközösséggel és humánus, szakmailag felkészült nevelőtestülettel találkozhat. A 2021/22-es tanévben is három első osztályunk indult:


1.a köznevelési típusú sportiskolai osztály
1.b általános tantervű osztály - idegen nyelv, informatika
1.c Kék Madár gyermekközpontú program szerinti osztály

Az iskola szolgáltatásait igénybe venni szándékozók köre mindig nagyobb volt, mint az intézmény befogadó képessége. Ez a kereslet aktuálisan is jellemzi iskolánkat. Az elmúlt évek alatt a nevelőtestület által kialakított szakmai munka, a gyermekközpontúság az alapvető indoka annak, hogy a szülők széles rétege igényli és elismeri pedagógiai munkánkat. A gyerekek is szívesen járnak iskolánkba, büszkék rá, hogy báthorysok lehetnek. A 2021/22-es tanévet 595 tanulóval kezdtük 24 tanulócsoportban.

Kérem, ismerje meg iskolánkat!

Barták Péterné
igazgató